Cal no oblidar la pressió en què es viu avui el món educatiu, els pares no podem fugir-ne, estem obligats a participar-hi, i les AMPAs i la seva Federació són les eines que tenim. Hi ha una sèrie de punts bàsics en què hem de concentrar-nos:

  • Hem de defensar el dret dels pares a escollir la millor escola per als seus fills, que per a nosaltres és l’Escola Cristiana per la qualitat de l’ensenyament, per l’esforç dels docents, i pels valors humans i d’estima al treball que s’ensenyen.
  • Hem de conèixer la implicació en els nostres fills dels temes més actuals del món educatiu, com ara la immigració, la sexualitat, internet i les tecnologies de la comunicació, la televisió, la relació pares-fills, etc. La Federació està en contacte permanent amb la Confederació i el Secretariat de l’Escola Cristiana de Barcelona, que estan treballant constantment sobre aquests temes des de la perspectiva de les nostres Escoles.
  • Fomentar la participació dels pares de totes les Escoles en el Programa FEAC (Família-Escola), que és una magnífica Escola de Pares organitzada des del Secretariat de l’Escola Cristiana per a tot Catalunya.

La FAMPAEC forma part, com a vocal, del Consell Escolar Municipal, de les Comissions de Matriculació de Primaria i Secundària, a més d’estar integrada a la Confederació Cristiana d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya.

Des d’ara sentireu a parlar sovint de la FAMPAEC, la Nostra Federació. Des d’ara, tots els Centres Cristians de Lleida estarem més units. Per a qualsevol tema, podeu adreçar-vos a l’AMPA del vostre Centre, o bé al local de la FAMPAEC, Av. Blondel 11, 2n de Lleida.

Publiquem un butlletí periòdic (trimestral, si podem) perquè tots els pares estiguin el més informats possibles.

I també volem fer una Diada Anual de l’Escola Cristiana de Lleida, un dia festiu, informatiu i reivindicatiu del nostre model d’Escola i del nostre dret a escollir-la.